K99 Vizsgarendszer, ismertető, vizsgaszabályzat, beszámoló, képek, bírók, rendezvénynaptár
Keresés

Hír és esemény kereső:

K99 Vizsgarendszer
Vizsgaszabályzat K99 Vizsga szervezésének feltételei
 

K99 Bzisok

Npszigeti Kutyaiskola

Tbb, mint hsz vvel ezeltt Korom Gbor s bartja megalaptotta a Npszigeti Kutyaiskolt. Egy nagy adag ambcival s egy j sztn kutyval kszlt megvltani a vilgot. Nem szeretett volna semmi egyebet, csak vilgbajnok lenni. Kitartsnak eredmnyeknt az akkori munkja ma is etalon. De egy id utn r kellett dbbennie, hogy ezen a vonalon nem tud mr tovbbfejldni.
Felhagyott ht a munkakutyzssal - bartjval megalaptotta a sajt, ma is sikeresen mkd kutyaiskoljt - s egy mersz tlettl vezrelten jtsba kezdett. Olyan iskolt lmodott, ahol brki, brmilyen kutyval rszt vehet a foglalkozsokon. Lelkes kis csapatval hossz veket tlttt ksrletezgetssel, kutatssal, j kpzsi technolgik bevezetsvel.
 
Ekkor kerlt kpbe a klikker-kpzs. E technika honostsban jelents szerepe volt Hornig Rudolfnak ( ma a K3-Kinolgiai Egyeslet elnke), aki Magyarorszgon elszr kezdte fejleszteni ezt a kpzsi mdot. Klfldrl tvett kutatsi anyagok fordtsval s tanulmnyozsval fokozatosan haladtak a tudatossg fel. Clokat tztek ki, s ha sikerlt realizlni ezeket, jabbakat lltottak maguk el. A kezdeti nehzsgek utn, mra sokat vltozott az iskola.
De nhny dolog lland maradt:
- folyamatos kutats,
- klikkeres kpzs alkalmazsa
- mindenki ltal ltogathat foglalkozsok, melynek clja a tudatos GAZDK!!! kpzse
 
Idvel megszletett az igny arra is, hogy brmilyen kutyval meg lehessen mutatni, a kutya-gazda kztti kapcsolat mennyire eredmnyes lehet. Ennek szellemben az iskola oktati, klubtagjai elsknt dolgoztk ki a mra nll szervezet felgyelete alatt ll K99 vizsgarendszert.
 
Jelenleg kzel 30 jl felkszlt kikpzvel s sok-sok lehetsggel vrja az iskola az rdekldket.
Bvebb informci az iskola szemlletrl a www.kutyasuli.hu internetes portlon olvashat.
A klikkerkpzsrl a www.klikker.hu oldal ad sok hasznos informcit.
 
Sok szeretettel vrunk minden kedves rdekldt!
vissza    fel