K99 Vizsgarendszer, ismertető, vizsgaszabályzat, beszámoló, képek, bírók, rendezvénynaptár
Keresés

Hír és esemény kereső:

K99 Vizsgarendszer
Vizsgaszabályzat K99 Vizsga szervezésének feltételei
 

K99 Bázisok

Népszigeti Kutyaiskola

Több, mint húsz évvel ezelõtt Korom Gábor és barátja megalapította a Népszigeti Kutyaiskolát. Egy nagy adag ambícióval és egy jó ösztönû kutyával készült megváltani a világot. Nem szeretett volna semmi egyebet, csak világbajnok lenni. Kitartásának eredményeként az akkori munkája ma is etalon. De egy idõ után rá kellett döbbennie, hogy ezen a vonalon nem tud már továbbfejlõdni.
Felhagyott hát a munkakutyázással - barátjával megalapította a saját, ma is sikeresen mûködõ kutyaiskoláját - és egy merész ötlettõl vezérelten újításba kezdett. Olyan iskolát álmodott, ahol bárki, bármilyen kutyával részt vehet a foglalkozásokon. Lelkes kis csapatával hosszú éveket töltött kísérletezgetéssel, kutatással, új képzési technológiák bevezetésével.
 
Ekkor került képbe a klikker-képzés. E technika honosításában jelentõs szerepe volt Hornig Rudolfnak (Õ ma a K3-Kinológiai Egyesület elnöke), aki Magyarországon elõször kezdte fejleszteni ezt a képzési módot. Külföldrõl átvett kutatási anyagok fordításával és tanulmányozásával fokozatosan haladtak a tudatosság felé. Célokat tûztek ki, és ha sikerült realizálni ezeket, újabbakat állítottak maguk elé. A kezdeti nehézségek után, mára sokat változott az iskola.
De néhány dolog állandó maradt:
- folyamatos kutatás,
- klikkeres képzés alkalmazása
- mindenki által látogatható foglalkozások, melynek célja a tudatos GAZDÁK!!! képzése
 
Idõvel megszületett az igény arra is, hogy bármilyen kutyával meg lehessen mutatni, a kutya-gazda közötti kapcsolat mennyire eredményes lehet. Ennek szellemében az iskola oktatói, klubtagjai elsõként dolgozták ki a mára önálló szervezet felügyelete alatt álló K99 vizsgarendszert.
 
Jelenleg közel 30 jól felkészült kiképzõvel és sok-sok lehetõséggel várja az iskola az érdeklõdõket.
Bõvebb információ az iskola szemléletérõl a www.kutyasuli.hu internetes portálon olvasható.
A klikkerképzésrõl a www.klikker.hu oldal ad sok hasznos információt.
 
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklõdõt!
vissza    fel